Последни публикации

Водосток: какво е това, какви видове има и как да изберете правилните?

Нито жилищната сграда, нито търговските обекти могат без водосточна система. Това са улуците и тръбите, които отвеждат водата от покрива и предпазват фасадата и основата на сградата от разрушаване.

Независимо от вида на използваните материали, сградата без водосток е постоянно изложена на сняг и дъжд. Влагата се пропива във фугите и микропукнатините, в следствие на което предизвиква разрушаването на зидарията, изпадането на декоративните елементи, гниенето на дървените части и разрушаването на основата. За да се предотврати това, необходимо е правилното организиране на водосточната система и нейният правилен избор, в съответствие с Вашите нужди.

Пластмаса или метал – кое е по-добре?

Съвременните водосточни системи са изработени от пластмаса и метал. Пластмасовите конструкции имат ниска цена, а техните предимства включват ниско тегло, което опростява процеса на монтажа. Този материал обаче е по-малко издръжлив от метала и му отстъпва по редица параметри. Водостоците от метал струват повече, но те предлагат следните параметри:

  • висока мразоустойчивост и топлоустойчивост;
  • пожарна безопасност;
  • устойчивост на цветовете;
  • екологична безопасност;
  • висока носеща способност.

Благодарение на здравината на метала, няма нужда да се притеснявате за това, че водосточната система няма да се справи с обилните валежи или ще се повреди под тежестта на снега. Поради това, купувачите често предпочитат металните конструкции.

Особености на метални водосточни системи „Акведукт“

“Арсенал-Център” произвежда метални водосточни системи от март 2011 г. Това са продукти с премиум-качество, които отговарят на стандартите на Евросъюза и местния климат. За производството се използват европейски суровини, което ни позволява да предоставим най-продължителната гаранция за метални водостоци на пазара:

  • 20 години за лаковото цветово покритие
  • 50 години устойчивост на метала към корозия.

Всяка 10-та водосточна система, която се продава в Украйна – това е „Акведукт“. Продуктите се продават успешно в ОНД и Европа.

Конструкцията се състои от улуци, тръби, държачи, конуси и колена, които лесно се свързват помежду си, чрез просто натискане. Внимателно регулираната геометрия на елементите, премахва необходимостта от уплътнители и други съпътстващи консумативи. Това не само опростява монтажа, но и позволява неговата реализация при всяко време – до -15 ° C.

Металните водосточни системи „Акведукт“ се произвеждат в два стандартни размера:

  • с улуци 125 мм и тръби 87 мм,
  • с улуци 150 мм и тръби 100 мм.

Това Ви позволява да подберете най-оптималният вариант за покрив с всякаква площ. Системата за водоотвеждане е изготвена от стомана с дебелина 0,6 мм, има поцинковано покритие с плътност 275 г/м2, покритие от 35 микронов полиуретан от двете страни. Държачите и скобите са изработени от неръждаема стомана с дебелина 4 и 1 мм.

Водостоците „Акведукт“ са не само надеждни (подходящи са за многоетажни сгради), но и изглеждат привлекателно, а също, хармонично се вписват в съществуващата архитектура. Достъпна е широка палитра от цветове, които могат да бъдат подбрани спрямо цвета на покрива или фасадата. Също така, заводът винаги има готови системи на склад, което позволява бързото оперативно изпълнение при поръчки на клиенти.

Специалистите на “ТЕТО” винаги са готови да консултират купувачите относно монтажа и експлоатацията на фирмените водостоци “Акведукт”, както и да помогнат при избора на оптимален комплект, с оглед на покривната конфигурация и особеностите на сградата. Металните водосточни системи „Акведукт“ – това е надеждна защита от валежи, издръжливост и безупречна функционалност. Продуктите съответстват на стандартите за качество EN 10169 и ISO 10346.