За какво служи водосточната система?

Водосточната система – необходим елемент на всяка сграда. Без нея, експлоатационният срок на сградата значително намалява, защото валежите непрекъснато ще рушат стените и основите, а прилежащата територия ще бъде изключително неудобна за използване при лошо време. Това е така, поради безконтролно течащата вода. Системата от тръби и улуци не само събира водата от покрива, но и организирано я отвежда в дренаж или резервоар, не позволявайки проникване на влага в стените, фасадата, мазето. Освен функционалното си предназначение, водосточната система играе и декоративна роля. Това е доста забележим елемент от конструкцията на къщата, така че е важно да я изберете по такъв начин, че да не противоречи на архитектурата на сградата.

Кой водосток е по-добър – пластмасовият или металният?

Днес водостоците са направени както от пластмаса или PVC, така и от метал – металните конструкции са най-търсени. И двата варианта имат своите предимства, особено когато става дума за качествените продукти, отговарящи на европейските стандарти

Както пластмасовите, така и металните системи се изготвят в няколко стандартни размера, така че да можете да изберете най-добрия вариант за Вашата конфигурация и площ на покрива.v

Металните водосточни системи с висококачествено поцинковано или полиуретаново покритие с дебелина 35 микрона. Те също притежават следните предимства:

  • дълготрайност и надеждност, осигуряваща до 50 години служба;
  • пожарна безопасност – не гори и не разпространява огъня;
  • трайност на полимерното покритие – цветът не избледнява на слънце;
  • екологичност от клас ISO 14001;
  • лекота на монтажа – всички елементи са лесно свързващи се помежду си, без уплътнители и спомагателни материали

В склада на „TETO“ EOOД винаги са налични , за да бъдат изпратени до клиента, когато е необходимо. Също, нашите служители са готови да помогнат с изчисляването на необходимия брой компоненти, избора на най-добрият вариант водостоци, според Вашите нужди.

Какво трябва да се има предвид при избора на водосток?

При избора на водосточна система, важно е да се вземат предвид не само особеностите на една или друга сграда, но и площта на покрива, количеството валежи в региона, сложността на конфигурацията на постройката. Повишената здравина на метала го прави по-подходящ вариант за многоетажните сгради.