Фалцови покриви

Съществуват различни видове покриви, всеки от които има своите специфики и предимства, но по-долу ще стане дума за тези от ламарина и системата за нейното съединяване, наричана още фалц. Ще видим какво представлява начинът на монтиране и какви са предлаганите от ТЕТО ЕООД варианти. Ще разгледаме и предимствата на компанията и защо е толкова предпочитана.

Какво представляват фалц покривите

Фалцът е специална система за свързване на метални листове, използвани за покриви или фасади .

Сред предимствата на покривите тип фалц е:

  • Дългият експлоатационен живот;
  • Максималната плътност и водоустойчивост;
  • Лекотата на конструкцията;
  • Няма изискване за минимален наклон

В допълнение металните ламаринени листове са изключително подходящи за покривни конструкции със сложни геометрични фигури.

Подобна технология на съединяване на метални листове често се използва и при облицовката на сградните фасади, което придава съвсем друг облик на сградата.

Как се монтират

Използваният за изграждането на фалц покриви материал обикновено е поцинкована ламарина с полиестерно покритие. 

Монтажът на фалц покриви започва със създаване на подходяща основа – тя обикновено се изгражда от дървени греди, като стъпката помежду им не бива да е повече от 0,6 метра. Размерите на ламаринените листове могат предварително да се измерят и изрежат спрямо нужните параметри или да се режат на място. Поставят се по местата им, директно върху дървената конструкция, а монтажът започва от средата.Следващата стъпка е поставянето на допълнителните елементи, като корнизите и уламите. При поставяне на снегозадържателите последователно се използват и две скоби.

Съществуват двойни и единични, легнали и стоящи фалцови гънки. При първите се извършва единично прегъване, а при вторите – двойно. Прави се наричат вертикалните сгъвки, а легнали са хоризонталните. Единичните фалцове се използват за прихващане на отделните плоскости, а двойният – при проблемните места на покрива, където например обикновено най-много се натрупва сняг и вода. Двойният шев е препоръчителен в случай на наклон на покрива под 25 °.

Защо да изберем TЕТО ЕООД ?

Защото в периода на над 10 годишното ни съществуване вече имаме натрупан солиден стаж и реализирани стотици успешни проекти. Клиентската ни база от доволни потребители постоянно се увеличава. А това, че сме производители на подобни конструкции, ни позволява максимално добре да оптимизираме работната си система, да извършваме най-голям контрол на качеството и да предложим достъпни цени. За да се възползвате и Вие, свържете се с нас още днес и безплатно ще Ви консултираме относно нуждите Ви.