Метални керемиди от производител

Изграждането на здрава и устойчива покривна конструкция е повече от наложително за дълготрайността и целостта на всяка сграда. Металните керемиди в това отношение са прекрасна алтернатива на керамичните, така че по-долу ще видим как се прави покрив с тях и предлаганите на Teto.bg размери. Как става поставянето им и с какво Тето ЕООД се отличава от останалите конкуренти?

Как се прави покрив с метални керемиди

Причината металните керемиди да са едни от най-разпространените покривни елементи към днешна дата е тяхното ниско тегло, достъпна цена, невероятни естетически качества и лесен монтаж. За да направите подобен покрив, не се изискват специални умения. Това важи без значение от вида на продукта или страната, в която е произведен. Процесът на полагане е толкова бърз и лесен, че покритието може да бъде поставено и самостоятелно, само за няколко дни от ремонта на покрива.

Преди монтажа се изработва дървена носеща конструкция с разстояние между столиците от 350 мм и полагане на антикондензна мембрана. Изграждането на дървената скара се извършва от улука към билото, а столиците трябва да са с размери от поне 50 х 30 мм. Много е важно спазването на разстоянията между тях и правилната им успоредност, налагаща употребата на специални шаблони, гарантиращи изпълнение на това изискване.

Какви размери има

Разнообразието от размери на металните керемиди е доста голямо, но основно предпочитани са моделите с височина на профила от 40 мм и дължина на вълната от 350 мм. В този случай височината на вълната е 15 мм, а широчината – 1050 мм. Подобни решения са железни или тенекиени и са изработени от горещо-валцована ламарина, чиято дебелина е около 0,50 мм. 

Какви са предимствата и недостатъците им

Ламаринените покриви днес са толкова популярни, тъй като имат доста солидни предимства, пред които останалите видове бледнеят. Сред тях са:

  • Дълготрайност – средният експлоатационен живот на правилно монтирания и съхраняван ламаринен покрив е около 50 години;
  • Екологичност – металът не съдържа и не отделя вредни за природата вещества и не оказва никакво отрицателно въздействие върху хората и животните;
  • Лекота – този тип материал е значително по-лек в сравнение с някои други популярни покривни елементи;
  • 100% пожарна безопасност – подобен материал не гори и не е запалим;
  • Старата конструкция при ремонт не е необходимо да се преправя за монтажа на ламаринен покрив и не е нужно нейното допълнително подсилване.

Както винаги, всяко нещо притежава и определени недостатъци. Сред тях е големият шум по време на валежи и бързината при нагряване и охлаждане, което може да оказва въздействие върху температурата вътре в помещението. Ламариненият покрив създава предпоставки за гръмотевичен удар, което налага изграждане на гръмоотводи. За да се избегне бързото падане на огромно количество сняг през зимата, поради гладката повърхност на металните плочи, се добавят допълнителни хоризонтални профили.

Как се монтират

Въпреки привидно лесния монтаж на ламаринените покриви, препоръчително е изпълнението да се извърши от професионалисти в изграждането и обработката на метални профилни конструкции. Въпреки това накратко ще опишем стъпките в монтирането на металните части.

След като основата е готова, съобразно чертежите на покривната конструкция, се прави измерване и изрязване на различните елементи. Те се съединяват в едно по дължината на целия скат, чийто наклон трябва да е повече от 14 градуса. Ако металните листове не са валцувани, те могат да се съединяват помежду си и чрез единични и двойни легнали фалцови сгъвки. В близост до комина трябва да се направи метална обшивка, предотвратяваща проникването на влага и вода. Закрепването на отделните елементи за основата се извършва от билото по цялата дължина чрез самонарезни винтове с гумени уплътнения.

Защо да се доверим на Teto.bg

Фирма Тето ЕООД е с местонахождение в София и е с над 10 годишно пазарно присъствие. Тя е специализирана в производството на метални керемиди и отделните аксесоари за тях. Ето защо, за този период ние се специализирахме в ремонта на различните видове покриви и оптимизирахме работния си процес до максимум, което ни позволява, пък да предложим изгодни цени.

Лидери в бранша ни направиха следните отличителни черти:

  • Реализацията на множество различни по сложност проекти;
  • Налагане на висок стандарт и качество при извършване на монтажа, който малко наши конкуренти могат да постигнат;
  • Предлагане на голям арсенал от взаимнодопълващи се услуги, осигуряващи качество, дълготрайност и невероятна естетика, която никоя друга фирма не може да предложи;
  • Увеличаване на популярността на металните керемиди, която с всяка изминала година нараства;
  • Максимална гъвкавост и готовност за изготвяне на проект на специални части и елементи при специфични поръчки и сгради.

Размери:

Височина на профила :
40MM
Дължина на вълната:
350MM
Височина на вълната:
15MM
Широчина полезна:
1050MM
Широчина пълна:
~1160MM
Максимална дължина по поръчка:
7000MM
Покритие:

полиестер 25µm мат.полиестер35µm пурал 50µm