Метални керемиди и профили

Металните керемиди и профили, трапецовидни и вълнообразни аксесоари са първоначално пресовани листове за покрив, които са изработени от горещо поцинкована стоманена ламарина с дебелина 0.50 милиметра. Профилните метални листове се отличават със спомагателна подготовка – подгрундов фосфатен и грундов пласт в лицевата и долна повърхнина и и цветно полиестерно по горната (лицевата). Предпазването от корозия става благодарение на полиестерно покритие, а също така то придава и приятен външен облик на продукта. Покривните профили, които се изработват от същия материал и вторична обработка се отличават с висока издръжливост, непромокаемост и естетичен външен вид. Гамата в цветовите нюанси на тези материали и профили е по RAL.

Освен на температурни влияние, тези материали са устойчиви напукване, корозия, ръжда и не натрупват плесен и мухъл. По този начин покрива запазва чудесния си външен вид през целия дългогодишен период на използване. Подходящи са за всеки тип сгради (жилищни, търговски, селскостопански и индустриални ) и за всякакъв тип климат – от най-високи до най-ниски температурни колебания и силен вятър. Също така тяхно предимство е, че наподобяват до максимална степен класическите материали за облицовка на покрив, което им придава изключително естетичен външен вид. Характерен за металните керемиди е и лесния монтаж. Покривът сравнително по-бързо се сглобява спрямо покриви от класически материали., което се дължи основно на малкото тегло и удобните размери на панела.

Поради изключителната устойчивост на минусови температури, те са широко разпространени в Русия, Финландия, Швеция, Дания, Холандия и други страни с по-суров климат през зимния сезон. Енергийно ефективни са и топят снега сравнително бързо, като във вътрешността не се събира вода, която може да доведе до напукване на вътрешността и разрушение на целостта на материала. Това е едно от преимуществата им, което ги кара да бъдат все по-предпочитани и в България.

Като обобщение можем да кажем, че металните керемиди са изключително непромокаеми, енергийно ефективни и с естетичен външен вид строителни материали, подходящи за всякакъв тип сгради и постройки.

метални керемиди от тето мастър

покриви изградени с метални керемиди

Височина на профила :
40MM
Дължина на вълната:
350MM
Височина на вълната:
15MM
Широчина полезна:
1050MM
Широчина пълна:
~1160MM
Максимална дължина на склад:
3950MM
Максимална дължина по поръчка:
7000MM
Покритие:

полиестер 25µm мат.полиестер35µm пурал 50µm

Нещо направено от нас

разрезцветовеструктурааксесоари